Tippaleivät

Tässä olisi nyt ohje perinteiseen suomalaiseen vappuherkkuun. Itsekin ensimmäistä kertaa tekemässä, joten ulkonäkökin on sen mukainen. Maku tosin voittaa kaupan tippaleivät mennen tullen.

n. 14 kpl

Tarvitset: 

3 munaa
1 dl sokeria
2 dl maitoa
5½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ - 1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl suolaa

Paistoon:

rypsiöljyä

Koristeluun: 

tomusokeria 

1. Sekoita keskenään maito ja munat.
2. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
3. Laita taikina pakastepussiin tai pursotinpussiin, jos omistat pienen pyöreä tyllan. Jos käytät pakastepussia, leikkaa toiseen nurkkaan pieni reikä.
4. Lämmitä n. 7 cm öljyä 180 asteiseksi.
5. Kun öljy on tarpeeksi lämmintä pursota öljyyn sikinsokin taikinaa, niin että saat aikaiseksi pyöreän kasan. Paista kunnes pinta on ruskea.
6. Nosta lautaselle ja ripottele päälle tomusokeria.
Nauti siman kanssa. 

2 kommenttia: