Munkit

Tässä olisi toinen perinteinen vappuherkku, joka sokeroi suun. Kuvan munkit ovat valitettavasti hieman rumanmallisia johtuen kädessäni olevasta kipsistä, joka vaikeuttaa aika huimasti.

Tarvitset:

½ l maitoa
50 gr hiiva
1 muna
(1 rkl kaardemummaa)
1½ dl sokeria
2 tl suolaa
1 dl öljyä tai 100 gr margariinia
n. 12 dl vehnäjauhoja

1.Valmista kuin pullataikina, mutta taikina jää löysemmäksi.
2. Kuumenna öljy 180 asteiseksi.
3. Pyörittele taikinasta palloja ja paista öljyssä. Munkki on valmis, kun pinta on ruskea. Halkaise ensimmäinen kahtia, jotta näet onko munkki kypsä myös sisältä.
4. Laita hetkeksi lautaselle, jotta öljy valuu pois. Pyörittele munkit heti sokerissa. Jos annat niiden jäähtyä sokeri ei enää tartu munkin pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti