Muruinen omenapiiras






Tämä piiras on hyvin helppo ja yksin kertainen ns. 5min. piiras. Paistoaika on kuitenkin n. 20min.
Täytteenä tässä käytin omena lohkoja. Oikeastaan ei ole mitään väliä mitä tunget täytteeksi sillä tähän sopii melkein kaikki.
Olen tehnyt esim. omenahillolla ja lohkoilla, karviaishillolla, mustikoilla ja mustaherukoilla. Jos käytät täytteenä mustaherukoita kannattaa päälle laittaa hieman sokeria ettei  piirakasta tule liian hapan.

Ohje:

Tarvitset:

4dl vehnäjauhoa
1dl sokeria
150g voita tai margariinia
täytteeksi mitä nyt ikinä haluatkaan (kuitenkin järkevästi)

1. Sekoita jauhot ja sokeri.
2. Jos sekoitat taikinan sormin nyppimällä se pieniksi muruiksi, käytä huoneenlämpöistä voita.
    Taikinan voi myös valmistaa monitoimikoneessa.
3. Sekoita voi jauhon ja sokerin sekaan nyppien se pieniksi muruiksi.
4. Kaada seos voideltuun piirasvuokaan. Jätä vähän taikinaa täytteen päälle ripoteltavaksi.
5. Lohko omenat jos teet piiraan omenalohkoista. Laita omenat ympyrän muotoon kuten kuvassa Ripottele   päälle kanelia ja sokeria.
6. Ripottele loput taikinasta täytteen päälle.
7. Paista piiras uunin keskitasossa 225 asteessa n. 20min.
8. Anna piiraan jäähtyäja tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti