Olgan rahkapiirakka



Jes! Viimein sain tän tottelee. Ei meinannu aluks ollenkan onnistuu tän ohjeen laittaminen tänne, mutta kärsivällisyys palkitaan. Eli pääsiäinen tuli ja meni leppoisissa merkeissä. Ajattelin siis laittaa tänne rahkapiirakan ohjeen, jota en itse valitettavasti oikein päässyt leipomaan, mutta vähän kuitenkin. Nimen tarinaa en tiedä, mutta väliäkös sillä.

Pohja: 

100 g voita tai margariinia
50 g sokeria
1 muna
125 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
3. Lisää jauho - leivinjauhe seos.

Täyte: 

1 dl kermaa
250 g rahkaa
½ sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 munaa
1 pieni pkt rusinoita

1. Vatkaa kerma.
2. Lisää rahka + sitruunan mehu + vaniljasokeri
3. Sekoita munat + sokerit + rusinat
4. lisää muna-sokeri-rusina seos kerm-rahkaan

5. Painele pohja vuokaan reunoja myöten ohueksi. Kaada täyte pohjan päälle.
6. Paista ensin 10 min. 220 asteessa ja sitten 30 min. 180 asteessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti