Ihanat bebet



Kirjottelenpa tästä taas pitkästä aikaa. Olen kyllä oikea etana tämän blogin kanssa. Ennen Joluakin  piti laittaa pari ohjetta, mutta ne jotenkin pääsivät hukkumaan kaiken sen tohinan alle.
No tein tässä viikonloppuna bebejä joululahjaksi saamastani kinuskikissan kirjasta ja alku aina hankalaa. Ekat meni pieleen ja lössähtivät vuoan pohjalle ja toisella kerralla sain sitten tehtyä onnistuneita, mutta kurttuisia.:) Hyviä ovat nami ♥.
Laitan nyt sen ohjeen tänne omin sanoin ja kuvien kera.

Tarvitset: 

Pohja:

200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoa

Vaniljakreemitäyte:

3 ½ rkl sokeria
4 tl perunajauhoa
1 3/4 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita tai margariinia
2 tl vanilja - tai vanilliinisokeria

Sokerikuorrute:

4 dl tomusokeria
n. 3 ½ - 4 rkl vettä (ehkä jopa vähemmän)
punaista tai vaaleanpunaista elintarvikeväriä
nonparelleja tai strösseleitä

1. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää jauhot muutamassa erässä.



2. Voitele leivosvuoat (käytin itse muffinsi peltiä).Käy helposti esim. juoksevalla margariinilla. Muotoile taikinasta pallo ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille ohuelti, jotta muoto säilyisi kuppimaisena. Huom. ihan koko reunaan, ylös asti. Jos taikina tarttuu inhottavasti sormiin voit kastaa sormenpääsi vedessä.

3. Paista 175 asteessa n. 10 min. kunnes reunat ovat saanet hieman väriä.

4. Anna leivosten jäähtyä vuoissaan hetken aikaa. Älä kuitenkaan kylmäksi asti, sillä silloin pohja murtuu helpommin irrotettaessa.
 Irtoaa helposti, jos painaa toista reunaa sisäpuolelta kevyesti.

5. Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.

6.  Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.

7. Laita runsas teelusikallinen täytettä pohjakuppiin ja levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin, kunnes leivosten pinta on jähmettynyt.


8. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Ole varovainen veden kanssa, sillä pienempikin määrä saattaa riittää. Jos vettä kuitenkin sattuisi pääsemään liikaa ja kuorrutteesta tulemaan liian löysää, lisäät vain tomusokeria, kunnes kuorrute on sopivan paksua.Värjää elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi. Jos näyttää siltä että kuorrute alkaa loppua kesken, teet vain lisää, mutta pienemmän annoksen.

9. Levitä kuorrute lusikalla tasaiseksi kerrokseksi kreemin päälle ja ripottele pinalle strössleitä tai nonparelleja.

10. Säilytä jääkaapissa. Voi myös pakastaa täytettyinä ja koristeltuina.

2 kommenttia: